Cum sa iti faci propriul server de game streaming? | Moonlight Game Streaming
Moonlight streaming este un program open source ce ne permite accesul de la distanta al calculatorului de acasa, pe orice dispozitiv, oriunde ne-am afla si la o calitate foarte buna. Cu alte cuvinte, ne putem face propriul server game streaming sau de ce nu, de editare editare video, evident daca indeplinim urmatoarele conditii:
- Sa avem ambele conexiuni la internet foarte bune, de preferat cu routere pe 5 Ghz, iar PC-ul gazda trebuie neaparat conectat prin cablu la internet pentru o conexiune buna;
- Un PC gazda destul de puternic, neaparat cu placa video de la Nvidia, pentru ca aceasta metoda foloseste protocolul Shilld;
- Wake on LAN activat pe PC-ul gazda (daca dorim sa il si pornim de la distanta prin internet).
Moonlight este o alternativa foarte buna pentru Google Stadia sau GeForce Now, avand marele avantaj ca putem rula orice titlu, si nu mai depindem de ce parteneriate au aceste servicii cu producatorii de jocuri.
Setari PC gazda:
- Ne asiguram ca avem PC-ul conectat la internet prin cablu
- Descarcam si instalam Nvidia Geforce Experience + ne facem cont (In cazul in care nu avem deja instalat GeForce Experience)
Intram in GeForce Experience, facem ultimele updata-uri iar apoi mergem la Setari / Shield / Game Stream / Enable
Tot de aici putem introduce titlurile care ne intereseaza manual:
Apasam Add / selectam calea Shortcut-ului iar apoi Open
Avem si posibilitatea de a adauga in aceasta Windows-ul cu totul, daca introducem aceasta cale: C:\windows\system32\mstsc.exe
Dupa ce am selectat calea la toate jocurile si programene care ne intereseaza, putem sa mergem la edit si sa modificam numele respectiv sa atribuim o imagine.
3. Descarcam si instalam Internet Hosting Tool
Acesta este un program care introduce automat in Windows porturile forwarding, in asa fel in cat sa putem sa ne accesam PC-ul de la distanta.
4. In cazul in care dorim sa il si pornim de la distanta v-a trebui sa introducem aceste porturi manual direct in router.
Pentru routerele Asus mergem la WAN / Virtual Server / Port Forwarding / Enable Port Forwarding / Add profile:
Profil protocol TCP:
- Service Name: Moonlight TCP;
- Protocol: TCP;
- External port: 47984, 47989, 48010;
- Internal IP Address: mergem in cmd, scriem ipconfig – Ethernet adapter Ethernet / IPv4 Address.
Profil protocol TCP:
- Service Name: Moonlight UDP;
- Protocol: UDP;
- External port: UDP 47998, 47999, 48000, 48010;
- Internal IP Address: mergem in cmd, scriem ipconfig – Ethernet adapter Ethernet / IPv4 Address.
5. Activam Wake on LAN
Mergen in BIOS si activam Wake on LAN
In Windows:
Retea / Open Network & Internet Settings / Change adaptor options / Ethernet / Properties / Configure / Advanced / Wake on magic packet / Enable
Retea / Open Network & Internet Settings / Change adaptor options / Ethernet / Properties / Configure / Power Management / bifam Allow this device to wake the compuer / OK
6. Dam un restart si trecem pe dispozitivul client.
Setari dispozitiv client (Windows 10)
- Descarcam Moonlight (recomand varianta portabila).
- Intram in Moonlight si ne configuram setarile in functie de viteza de internet, configuratia PC-ului gazda si ercanul dispozitivului client.
- Apasam pe butonul „+” si tastam IP-ul PC-ului gazda (pentru a-l afla scrie pe google in PC-ul gazda „IP”, si intram pe primul rezultat, pe site-ul whatismyipaddress.com).
- Dupa ce am introdus Ip-ul, apasam pe PC-ul gazda si o sa ne apara un cod de 4 cifre pe care il vom tasta in consola care tocmai ne-a aparut pe PC-ul gazda. Acum o sa ne apara toate titlurile si putem sa testam aplicatia.
- 5. Pentru a utiliza functia Wake on Lan va trebui din aplicatia Moonlight sa apasam pe PC-ul gazda si sa trimitem o cerere de Wake on LAN.
Setarile pe Android sunt la fel ca pe windows, cu mentiunea ca avem mai multe setari pentru ca avem ecran tactil.